PRIJAM KOD ŽUPANA Izabrano novo vodstvo HVIDR-e KKŽ

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KOPRIVNICA – Koprivničko-križevački župan Darko Koren susreo se s predstavnicima HVIDRA-e KKŽ koja je na nedavno održanoj Skupštini odabrala novog predsjednika Udruge. Župan je novom predsjedniku Stjepanu Boozu čestitao na izboru kazavši kako će se dugogodišnja konstruktivna suradnja Županije i HVIDRA-e nastaviti i dalje uz svu potporu  koja se udruzi pruža od samih početaka.

-Županijska uprava veliku pažnju posvećuje braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata financijski podupirući projekte kojima se nastoji osigurati bolja uključenost u društvo te socijalna i zdravstvena sigurnost. Pomažemo od samih početaka, a i ove smo godine osigurali 180 tisuća kuna za projekte udruga s područja naše županije. Svjesni smo koliko je braniteljima i njihovim obiteljima važna savjetodavna, socijalna i pravna pomoć stoga je u županijskom proračunu za taj važan projekt HVIDRA-e osigurano 79 tisuća kuna. Vašim djelovanjem i našom potporom zajednički radimo na očuvanju sjećanja i prenošenju istine o Domovinskom ratu, u kojem su branitelji iz Podravine i Prigorja dali velik doprinos žrtvujući svoje zdravlje i životeistaknuo je župan te zahvalio dugogodišnjem predsjedniku Miroslavu Blažeku na svemu što je učinio za branitelje tijekom mandata.

Blažek je izrazio zadovoljstvo suradnjom te je županu zahvalio na financijskoj pomoći naglasivši kako je hrvatskim braniteljima, a posebice ratnim vojnim invalidima, od izuzetne važnosti ne samo materijalna potpora već i uključenost u sve aspekte društvenog života. Predsjednik županijske HVIDRA-e Stjepan Booz, inače dugogodišnji aktivni član udruge i dragovoljac Domovinskog rata,  županu je ukratko predstavio planske smjernice udruge te zahvalio na financijskoj i savjetodavnoj pomoći po pitanju prijave projekata.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!