PLANOVI Projekt izgradnje vrtića Općina očekuje do proljeća

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ŠTEFANJE – Velike planove za ovu, 2021. imaju u Štefanju. U prvom redu će nastaviti velike projekte započete u prošloj godini, navodi načelnik Ivo Emić.
– Nastavit ćemo izgradnju vodovoda na području općine Štefanje, to nam je sada prioritet od infrastrukturnih projekata. Isto tako, traje priprema projekta za europske fondove – kaže Emić.
Upravo iz EU fondova, točnije Mjere 7.4 Programa ruralnog razvoja Štefanjci žele graditi vrtić. Iako i okolna mjesta imaju vrtiće, problema s popunjenošću ne bi trebalo biti, vjeruje načelnik.
– Nekih je pedesetak polaznika vrtića, a Općina Štefanje će moći pokriti kompletno financiranje vrtića na području općine. Kreće se s projektiranjem, očekujemo projekt do proljeća, a njegova će vrijednost biti nekih 7,5 milijuna kuna s opremanjem – kaže načelnik.
U planu je i desetak milijuna kuna vrijedna rekonstrukcija društvenog doma u Narti sa sportskom dvoranom za što je izdana građevinska dozvola, a u projektiranju su kanalizacija i nogostup u Narti i Štefanju. Za sve želje i planove je u proračunu osigurano 26 milijuna kuna.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!