PALA ODLUKA Evo kako će se odvijati nastava u KKŽ!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KOPRIVNICA – Od ponedjeljka, 1. veljače, na području Koprivničko-križevačke županije nastava će se u kontaktnom obliku, uz primjenu svih propisanih preporuka i poštivanje epidemioloških mjera, odvijati u svim razredima osnovnih škola te u završnim razredima srednjih škola (trećim, četvrtim i petim), dok će se online model nastave i dalje primjenjivati za sve učenike srednjih škola  koji ne pohađaju završne razrede. Spomenutu odluku donio je koprivničko-križevački župan Darko Koren, nakon konzultacija s ministrom Radovanom Fuchsom i kolegama županima. Istaknuo kako vjeruje da će održavanje nastave, kao i dosad, biti uspješno organizirano na najvišoj razini.

-Kao osnivač smo poduzeli sve potrebne aktivnosti za funkcioniranje sustava školstva u ovim izvanrednim okolnostima. S ministrom Fuchsom imamo izvrsnu suradnju i nakon konzultacija zaključili smo kako je ovo trenutno najbolji model za održavanje nastave sukladno aktualnoj epidemiološkoj situaciji. Između ostalog, o ovoj smo problematici razgovarali i na današnjoj sjednici Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija na kojoj sam županima iznio stav naše županije. Vjerujem kako će ravnatelji sa svojim suradnicima uspješno organizirati nastavu  pri čemu još jednom apeliram na odgovorno ponašanje i pridržavanje svih epidemioloških mjera prevencije kako bi zaštitili zdravlje učenika, nastavnika i obitelji – kazao je župan.

Dodao je kako će se, ovisno o razvoju epidemioloških uvjeta, modeli izvođenja nastave mijenjati, a o promijeni modela škole će dobivati pravovremene obavijesti.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!