OPĆINSKE POTPORE Nova mjera za mlade urodila plodom

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKI GRĐEVAC – Veliki Grđevac, baš kao i većina drugih lokalnih samouprava, kroz različite potpore trudi se svojim žiteljima olakšati svakodnevicu. Načelnik Općine Tomislav Pavlečić ističe koliko takav način rada podržavaju Velikogrđevčani.

– Svakako da naši mještani podržavaju potpore jer svaka pomoć je dobrodošla pa koliko god to bilo. No, osobno još uvijek smatram da to nije nešto previše – kaže Pavlečić.

Veoma popularne mjere su one za novorođenčad, te općenito za djecu i mlade.

– Za prvo dijete dajemo 2000 kuna, a za svako sljedeće po tisuću više. Financiramo i nabavku radnih bilježnica i pribor za nastavu – kaže načelnik.

Posebno ponosni u Općini su na jednu novu mjeru – onu koja potiče mlade da ostaju u Velikom Grđevcu. A još su više ponosni na činjenicu da je ona već sada urodila plodom.

– Pomažemo mladim obiteljima pri kupnji prve nekretnine. Također se ne radi o nekom velikom iznosu, ali 15 tisuća kuna u početku uvijek dobro dođe. Za ovu godinu za tu smo namjenu osigurali 100 tisuća kuna i vjerujem da ćemo sve potrošiti jer zainteresiranih ima i mladi ljudi ostaju u Velikom Grđevcu – zaključuje Pavlečić.

Upravo činjenica da mladi ostaju u svojem rodnom mjestu, načelnika najviše usrećuje i daje nadu za bolji standard i sigurnu budućnost Velikog Grđevca.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!