U planu četiri milijunska projekta

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ĐULOVAC – Započeti projekti u prošloj godini, ove će godine u Općini Đulovac dočekati svoj nastavak, a načelnik Drago Hodak priznaje da ih je pandemija malo usporila. Između ostalih radova, nastavit će se izgradnja mrtvačnice u naselju Borova Kosa čiji su radovi vrijedni oko 350 tisuća kuna. Osim toga, pripremaju se brojni projekti za naredno razdoblje EU financiranja.

– Radi se o četiri velika projekta. Jedan je i gotova građevinska dozvola za sportsku dvoranu u Velikim Bastajima vrijednu 12 milijuna kuna. Drugi projekt je multifunkcionalna zgrada vrijedna 9 milijuna kuna u centru Đulovca između crkve, vatrogasnog doma i župnog ureda – rekao je načelnik Drago Hodak.

Treći projekt, dodaje načelnik, je akumulacijsko jezero.

– Akumulacijsko jezero radit će se po uzoru na ono u Orahovici, no malo manje. Tamo je hektar i pol, dok bi kod nas bio hektar. Projekt je namijenjen za proizvodnju struje i za turističku namjenu u samom centru Đulovca u kompleksu gdje je sport i rekreacija odnosno gdje imamo nogometno igralište – kaže Hodak.

Zadnji, četvrti veliki projekt je izgradnja novog dječjeg vrtića kroz čijih će 700 kvadrata uskoro odjekivati smijeh đulovačkih mališana.  (D. Aleksić)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!