Naletio na neosvijetljenu traktorsku prikolicu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VIROVITICA – U Lipovcu nedaleko od Virovitice jučer oko 17,30 sati dogodila se prometna nesreća u kojoj je poginula jedna osoba.

Kako je izvijestila je virovitičko-podravska policija, prometna nesreća se dogodila kada je 37–godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom nacionalnih oznaka Republike Njemačke od pravca Suhopolja u pravcu Lipovca, dolaskom do prometne table s natpisom „Lipovac“, uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila, odnosno dometu svojih svjetala, prešao na suprotnu prometnu traku. Pritom je desnom bočnom stranom svojeg vozila udario u zadnji lijevi dio neosvijetljenog i neregistriranog zaprežnog vozila – prikolice, koja je bila priključena za traktor slatinskih registarskih oznaka kojim je u istom smjeru upravljao 56–godišnji vozač.
Nakon udara zaprežno vozilo – prikolica je prešla na suprotni kolnički trak, gdje je došlo do direktnog udara u nailazeće teretno vozilo virovitičkih registarskih oznaka, kojim je iz suprotnog pravca upravljao 20–godišnji vozač pri čemu je od siline udara došlo do odbačaja teretnog vozila unatrag i pada na oranicu, dok je osobni automobil ostao na prometnoj traci.
-U prometnoj nesreći od nastalih ozljeda ne mjestu događaja je preminuo 37 – godišnji vozač, dok je putnica u njegovom vozilu zadobila teške tjelesne ozlijede, isto kao i 20 – godišnji vozač teretnog automobila. Vozači teretnog vozila i traktora nisu bili pod utjecajem alkohola. Ozlijeđene osobe su zbrinute u OB Virovitica. Slijedi izvješće ODO Virovitica – stoji u policijskom izvješću.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!