Uskoro vodovod dobivaju dva najmanja naselja u Štefanju

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ŠTEFANJE – Projekt vrijedan šest i pol milijuna kuna i ove se godine nastavlja u općini Štefanje. Riječ je o projektu vodovodne mreže čija je pokrivenost trenutno 80 posto. No, Općina na tome nije željela stati pa se tako preostalih 20 posto upravo realizira. Prošle godine tako su uspjeli kandidirati izgradnju vodovoda u naseljima Gornja i Donja Šušnjara i Laminačke Ive.
– Ovih dana nastavila se gradnja vodovoda u Gornjoj i Donjoj Šušnjari. I ove godine očekujemo sredstva kako bi se do Gornje Šušnjare vodovod doveo. Isto tako, ovih smo dana dobili dokumentaciju za dvadesetak priključaka u Donjoj Šušnjari, to ćemo realizirati vjerojatno u drugom ili trećem mjesecu – kaže načelnik Ivo Emić.
Radi se o nešto više od devet kilometara vodoopskrbne mreže koja je projektirana još prije deset godina. Općina projekt sufinancira s 20 posto, a Hrvatske vode s 80 posto sredstava. Isto tako, u fazi je izdavanje građevinske dozvole i za naselja Starine i Blatnica.
– Kandidiran je projekt vodovoda u naselju Blatnica, prema Hrvatskim vodama, od strane našeg koncesionara za vodoopskrbu. Projekt vodovoda u Starinama također bi kandidirali i to preko EU fondova – rekao je Emić.
Najmanja naselja Starine i Blatnica dužine su oko sedam kilometara dok se vrijednost radova procjenjuje na pet milijuna kuna. Cilj Općine Štefanje kratak je i jasan – 100 postotna pokrivenost vodovodnom mrežom.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!