Kapitalni projekt – sustav odvodnje

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KONČANICA – Svojim proračunom od devet i pol milijuna kuna Općina Končanica uspješno može ostvariti planirane projekte u 2021. godini. Naime, nastavlja se s komunalnim i infrastrukturnim projektima među kojima je adaptacija i uređenje okoliša društvenog doma u Daruvarskom Brestovcu te izgradnja dječjeg igrališta čime bi se dovršila kompletna priča u tom naselju. Što se još planira, zna pročelnik Dalibor Tomašek.
Pročelnik Dalibor Tomašek
– Planiramo adaptaciju i dogradnju vatrogasnog doma u Končanici. Također, adaptaciju društvenog doma u Otkopima gdje se planira uvesti centralno grijanje i klima uređaji. Radi se i na jednom velikom projektu – sustavu odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda na području općine Končanica – kaže Tomašek.
Za odvodnju potpisan je načelni sporazum između Općine, Hrvatskih voda i Hrvatskih cesta gdje će odvodnja ići uz rekonstrukciju DC5 državne ceste.
– Usputno će ići i kanalizacija kroz Končanicu, nastavit će se u Daruvarskom Brestovcu i na kraju Daruvarskog Brestovca postavit će se pročistač – to je jedan od velikih kapitalnih projekata koji je u fazi izrade projekte dokumentacije. S tim se projektom planira započeti ove godine, naravno, ako to prilike dozvole i ako ne bude nekih većih iznenađenja – rekao je Tomašek.
Nadaju se u Općini dobrim prilikama jer spomenuti projekt standard je 21. stoljeća koji bi trebali uživati mještani svih općina. (D. Aleksić)
U planu je dovršetak uređenja doma u Daruvarskom Brestovcu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!