Gužva i u područnoj školi s 52 učenika

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ZRINSKI TOPOLOVAC – S početkom nove godine stigle su i nove želje, a svoje imaju i u općini Zrinski Topolovac. Dok su neke realizirane u prošloj godini, poput lokalnih cesta, neke su ipak ostale neostvarene. Županijske ceste i vodovod još nisu ugledali zeleno svjetlo, a razmatra se i gradnja dječjeg vrtića s obzirom na to da se Zrinski Topolovac može pohvaliti dobrim natalitetom.
– Razmatra se izgradnja vrtića s obzirom na to da je sada još uvijek vrijeme kada se mogu ostvariti sredstva za takav projekt. To je nešto što nam je potrebno. Isto tako, naša Područna škola ima trenutno 52 učenika, ali ta škola nažalost nema dvoranu – rekla je načelnica Jasna Mikles Horvat.
Načelnica Jasna Mikles Horvat
No i bez dvorane, Općina u školu ulaže i to, kaže načelnica, neovisno što je osnivač škole Županija.
– Od podova, ulaznih vrata, ormara, što god voditeljica škole kaže da im treba, mi im uvijek izlazimo u susret i pomognemo jer ipak tamo ide puno naše djece. Zamislite si sada, to su četiri razreda u dvije učionice, a još k tome i održavanje tjelesnog odgoja – napominje načelnica.
Stoga se, kaže Mikles Horvat, razmatra o dvorani koja bi bila višenamjenska. Općina nema niti svoju mrtvačnicu pa se načelnica nada da će uskoro doskočiti i tom problemu.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!