Možete ih posuditi, i to besplatno!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GAREŠNICA – Iako je projekt Grada Garešnice “We care – Mi brinemo, starimo dostojanstveno i s poštovanjem” završio s posljednjim danom prošle godine, dio usluga je i dalje na raspolaganju. Tako je posudionicu opreme za osobe s invaliditetom poput invalidskih kolica, štaka i hodalica, preuzeo garešnički Crveni križ. On je i do sada posuđivao invalidsku opremu, ali je iste imao u manjem broju. Sada je u posudionici četrdesetak pomagala koje su na raspolaganju svima s tim da moraju biti svjesni da je riječ o posudbi.
-Ako za nekoga znamo da će doživotno koristiti invalidska kolica mi smo tu da uskočimo za onaj period dok oni putem zdravstvenog osiguranja ne ostvare pravo na svoja kolica. Mi smo tu u prijelaznom periodu – tumači ravnateljica Crvenog križa Garešnica, Melita Lozina.
Uz to, svi koji neko pomagalo posude se moraju ponašati u maniri dobrog gospodara, dakle paziti da ga vrate u dobrom stanju.
-Osobe potpisuju izjavu kojom se u slučaju da su namjerno oštetile pomagalo ili opremu obvezuju nabaviti novo pomagalo ili platiti iznos koji je za tu namjenu bio izdvojen iz projekta – upozorava Lozina.
Takvih slučajeva u Crvenom križu još nije bilo, a ako se neko invalidsko pomagalo ošteti korištenjem ili zato što ga je nagrizao zub vremena ono će biti ili popravljeno ili otpisano bez troška osobi koja ga je posudila.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!