Skromno, ali realno u novu financijsku godinu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KONČANICA – Končanica ove godine ima proračun od otprilike sedam milijuna kuna. Kao i uvijek, tumači načelnik Zlatko Bakunić, proračun su planirali skromno na osnovu realizacije prethodne godine. No, u njemu su svoje mjesto pronašli projekti poput uređenja doma u Daruvarskom Brestovcu ili izrade projekta kanalizacije u samom naselju Končanica.
– Za svaki naš projekt, ako ne dobijemo dovoljno sredstava za sufinanciranje iz određenog Ministarstva gdje je projekt kandidiran, onda gledamo da to ide putem rebalansa. Idemo svim sredstvima koja možemo izdvojiti – rekao je Bakunić.
Načelnik Zlatko Bakunić
No, nije problem napraviti rebalans. Najlakše je izmijeniti proračun, ali treba pronaći izvore financiranja, ističe Bakunić.
– Uvijek idemo s planom da imamo dovoljno sredstava da završimo svaki projekt i to u onom okviru koliko imamo novaca. Projekt ne mora biti cjelovito završen, ali zato postoje faze. Primjerice, društveni dom u Daruvarskom Brestovcu je u četvrtoj ili petoj fazi. Dakle, prve tri smo radili i u okviru sredstava koja smo dobili od Ministarstva te u okviru našim mogućnosti, postepeno smo zatvarali dio radova – kaže Bakunić.
I kod projekata koji su sufinancirani državnim ili europskim novcem često dolazi do kašnjenja isplate zbog čega u planiranju treba biti oprezan, a pitanje je i na koliki iznos fiskalnog izravnanja mogu računati ove godine s obzirom na opterećenost državnog proračuna zbog pandemije i potresa, napominje končanički načelnik.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!