Što je ušlo u 30 bjelovarsko-bilogorskih projekata?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Trideset spremnih projekata vrijednih 610 milijuna kuna za takozvani COVID fond, odnosno Mehanizam za oporavak i otpornost EU, ima Bjelovarsko-bilogorska županija. Od tih 30 predloženih projekata u što ulaze i gradski i općinski, osam je županijskih.
-Izdvojio bih izgradnju novog bolničkog stacionara u Daruvarskim toplicama vrijednog 70 milijuna kuna, nacionalni centar za razvoj poljoprivrede u okviru Grada Bjelovara, izgradnju učeničkog doma u Daruvaru i područne škole u Čazmi – naveo je župan Damir Bajs.
Foto: BBŽ
Predviđeno je i opremanje Opće bolnice Bjelovar, izgradnja glazbene škole u Bjelovaru, projekt palijativne skrbi u sklopu Regionalnog centra kompetentnosti Medicinske škole, rekonstrukcija i obnova Osnovne škole Rovišće.Županijski projekti su vrijedni ukupno 208 milijuna kuna. No, Županija je trebala utvrditi sve projekte koji mogu ući u COVID fond, pa su Ministarstvu regionalnog razvoja proslijeđeni i projekti gradova i općina izuzev onih koji nisu udovoljavali uvjetima natječaja. U predloženim projektima prednjači Bjelovar s projektima Termi i gradnjom vrtića, Daruvar na Petrovom vrhu želi oformiti Centar za rješavanje kriznih stanja, uvršteni su i projekti ostalih gradova, ali i deset općina – od poslovnog inkubatora u Kapeli, preko izgradnje kanalizacije u Maglenči Općine Veliko Trojstvo, pa do izgradnje vodovoda u Zrinskom Topolovcu. Za Županiju su, ističe Bajs, svi jednako bitni.
-Meni kao županu nije cilj da prođu samo županijski projekti nego i svi projekti gradova i općina, stoga smo tako i postupili. Mislim da je to jedini pravi put, put partnerstva u provođenju aktivnosti – kaže Bajs.
Za sada niti jedan projekt nije odbijen u smislu da ne ispunjava uvjete natječaja, a više informacija bi se trebalo imati polovinom godine.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!