Laboratorij za STEM područja pun pogodak!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ĐURĐEVAC – Koprivničko-križevački župan Darko Koren sa suradnicima posjetio je đurđevačku Strukovnu školu i Gimnaziju Dr. Ivana Kranjčeva. Domaćini, predvođeni ravnateljima Darkom Špoljarom i Tomislavom Ostojićem predstavili su im aktualne aktivnosti dviju škola, među ostalim i novouređeni multifunkcionalni laboratorij za predmete iz STEM područja, s naglaskom na kemiju, biologiju i fiziku, koji će učenicima omogućiti fleksibilniji rad i stjecanje novih znanja.

Uređenje laboratorija potaknulo je prošlogodišnje  otvaranje županijskog Centra izvrsnosti u đurđevačkoj Gimnaziji čime su se povećali i zahtjevi za daljnjim opremanjem te rekonstrukcijom postojećih prostorija. Ravnatelj Ostojić  je kazao kako je ukupna vrijednost radova iznosila 130 tisuća kuna, a rekonstrukcijom su postavljene nove instalacije i podovi, nabavljen je novi namještaja za laboratorijski i predavački dio te namještaj za mini laboratorij u kabinetu za nastavnike. Ostojić je naglasio odličnu suradnju sa Strukovnom školom te zahvalio na brizi i velikoj pomoći koju Županija  pruža kao osnivač, a zahvalama se priključio i ravnatelj Špoljar.

Župan je uputio čestitke na realiziranom projektu kojim je, kako je kazao, na najbolji način iskazano usmjerenje škola prema modernom obrazovanju u kojem se uz osiguranje materijalnih uvjeta brine i o razvoju kurikuluma koji će učenicima omogućiti usvajanje novih znanja.

-Veliku pažnju poklanjamo školama kojima smo osnivač, ne samo osiguranjem materijalnih uvjeta već i podrškom u stvaranju  okvira za izvrsnost naših učenika kroz županijski Centar izvrsnosti koji smo prošle godine otvorili i u Đurđevcu. U vašim školama vidi se veliki napredak, veseli nas što izvrsno surađujete i što ste velikim trudom na neki način postali i perjanice sredine u kojoj djelujte. Kroz obrazovanje se može mnogo toga napraviti, a vi ste u potpunosti opravdali očekivanja i u Županiji ćete i dalje imati svu potrebnu podršku za daljnji razvoj – kazao je Koren te se osvrnuo i na projekt  županijskog Centra kompetentnosti u kojem kao partner sudjeluje Strukovna škola Đurđevac.

-Želimo stvoriti još modernije strukovno obrazovanje kako bi mladim generacijama koje se odluče za strukovna zanimanja osigurali dobre temelje za daljnji razvoj te ih pripremiti za tržište rada. Projekt županijskog Centra kompetentnosti sveukupno iznosi 28 milijuna kuna od čega će se osam milijuna kuna uložiti u Strukovnu školu Đurđevac. Uz šest milijuna kuna iz europskih fondova Županija je  dodatno osigurala dva milijuna kuna, čime će se rekonstruirati i dograditi pet praktikuma iz područja robotike, automatizacije,  programiranja i mrežnih tehnologija, a nadogradit će se i automehaničarski praktikum te učionice i kabineti za nastavnike. Sve ovo će, uvjeren sam,  dati jedan novi zamah u razvoju strukovnog obrazovanja na đurđevačkom području – istaknuo je župan te dodao kako će se nakon izgradnje provesti nabava specijalizirane opreme.

Spomenimo kako je ove godine planirana i izrada projektne dokumentacije za dogradnju Gimnazije Dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac kojom je predviđena dogradnja šest  učionica i rekonstrukcija dijela škole u svrhu uvođenja jedne smjene čime će se postići kvalitetnije održavanje nastave.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!