Potpisan novi set ugovora s medicinarima

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potpisan je novi set ugovora s medicinskim osobljem o sufinanciranju troškova stanovanja, kamata na stambene kredite te troškova stručnog usavršavanja putem kojih korisnici mogu ostvariti do 20 tisuća kuna godišnje. Do sada je potpisano 145 ugovora s liječnicima i medicinskim osobljem, za što je iz županijskog proračuna izdvojeno 2,1 milijun kuna.

-Ovom prilikom htjela bih se zahvaliti županu i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji na ovom poticaju za smještaj i prilici koja puno znači jednoj mladoj liječnici, pogotovo u ovim kriznim vremenima. Mislim da bi ostale Županije trebale slijediti ovaj primjer kako bi potaknule ostanak mladih u Lijepoj Našoj. Po struci sam stomatolog i radim u Domu zdravlja BBŽ u Velikom Trojstvu. Inače sam iz Zaprešića, a u Bjelovarsko-bilogorsku županiju došla sam upravo zbog ovih poticaja jer teško je trenutno naći posao, tako da je ovo bila odlična prilika. Ordinacija u Velikom Trojstvu odlično je opremljena, sredstva su se povukla iz europskih fondova tako da imam sve potrebno za kvalitetan rad – istaknula je dr. med. dent. Dora Šimunić.

Župan Damir Bajs kazao je kako je svjestan važnosti ulaganja u zdravstveni sustav.

-Zdravstvo je jedan od temelja onoga što smatramo važnim za ostanak u ovom dijelu Hrvatske. Gradnjom velikih objekata kao što je nova zgrada Opće bolnice Bjelovar, ulaganjem u opću praksu, izgradnjom Centra kompetentnosti pri Medicinskoj školi Bjelovar, omogućava se da od županije koja je imala situaciju da smo skoro izgubili bolnicu koja se trebala priključiti Virovitici, postanemo centar za ovaj dio Hrvatske. Međutim, moram reći da sve to što je napravljeno i što se radi, nema smisla ukoliko nemamo ljude koji će u tim objektima raditi. Stoga smo, kao Županija, prije dvije i pol godine, prvi i za sada jedini u Hrvatskoj uveli trajne mjere za ostanak i dolazak zdravstvenih djelatnika na područje naše županije. Ulaganje u ljude je najbolje ulaganje, ulaganje u zdravstveno osoblje u ovo vrijeme je najvažnije i nadam se da ćemo ostvariti cilj, a to je iznimno dobra zdravstvena zaštita za sve stanovnike Bjelovarsko-bilogorske županije, ali i okolnih županija koje nam priliježu – kazao je župan Bajs.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!