Čazma dobiva učenički dom i hostel

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ČAZMA – Ideja o gradnji učeničkog doma u Čazmi postoji već niz godina, a prošle ju je godine aktualizirao gradonačelnik Dinko Pirak, u suradnji s ravnateljicom Srednje škole Čazma Irenom Pavlović. Ove je godine Grad Čazma naručio izradu projekta učeničkog doma u Čazmi.

-Zamislili smo učenički dom kao višenamjensku ustanovu. Za vrijeme trajanja školske godine ona bi služila učenicima kao mjesto stanovanja i praktikuma, a u vrijeme praznika, pretvarala bi se u hostel. Naime, s obzirom na izgradnju novih turističkih sadržaja u sklopu projekta Čazma Natura, ali i već nadaleko poznatu Božićnu priču, moramo planirati dodatne smještajne kapacitete, posebice s povoljnijom cijenom smještaja – kazao je gradonačelnik Dinko Pirak.

Učenički dom moći će primiti oko 50 učenika, a gradit će se u neposrednoj blizini Srednje škole Čazma. S obzirom na najavljene natječaje, po svoj prilici njegova će gradnja biti aplicirana za europski ili novac iz državnog budžeta dok će projektni dio financirati Grad Čazma, odnosno gradski proračun.

Kako bi proširili spektar zanimanja i povećali ponudu koja će privući buduće srednjoškolce da nastave školovanje u Čazmi, u Srednju školu Čazma vraćen je smjer vozač motornog vozila, a od ove godine bit će moguće školovanje i za poslovnu tajnicu, odnosno tajnika.

-Smatram da je gradnja učeničkog doma još jedan od načina kako zadržati učenike na našem području. S obzirom da imamo kvalitetno opremljenu školu i odličan nastavnički kadar, bila bi šteta da nam učenici odlaze na školovanje u druge gradove. Proširenje izbora zanimanja također smatram dobrim poslovnim potezom te pozdravljam angažman ravnateljice – zaključio je Pirak.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!