Zaposlene žene i korisnici sklopili prijateljstva!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ZRINSKI TOPOLOVAC – Projekt Zaželi jako je dobro prihvaćen na širem području Bjelovarsko-bilogorske županije pa tako i na području Općine Zrinski Topolovac. S projektom Zaželi Općina je krenula prije dvije godine, a krajem prošle godine završili su s jednim dijelom projekta gdje je 7 žena brinulo o 28 korisnika. Isto tako, putem LAG-a na području općine zaposlene su 4 žene. Od 1. siječnja ove godine 7 žena nastavilo je raditi kroz projekt Zaželi, kaže načelnica Jasna Mikles Horvat.
Gerontodomaćice su sretne zbog ukazane prilike
– Unaprijed računam kako će koje razdoblje programa Zaželi završiti i u koje vrijeme treba početi novo. Naši korisnici jako su se naviknuli na program tako da smo kandidirali i treću fazu, potpisan je ugovor, raspisan je natječaj, sedam žena sve ispočetka – rekla je Mikles Horvat.
Iako je na početku provedbe projekta kod korisnika vladala nedoumica, vrlo brzo stvari su se promijenile, napominje načelnica.
– Sklopila su se prijateljstva i oni su postali nerazdvojni. Kada se druga faza bližila kraju, ispitivali su me jesam li što poduzela da se program nastavi, što će oni sada. Jako je to dobra inicijativa i ideja, a ljudi se ujedno u svom domu osjećaju vrjednije – ističe načelnica.
Projekt je dobra ideja za korisnike, ali i žene, među kojima su neke od njih prvi put otvorile tekući račun i prvi put dobile svoju plaću. Bilo je zato, kaže načelnica, i suza radosnica jer žene su sada i plaćene za ono što zapravo rade cijeli život – brinu o kući i njezinim stanovnicima. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!