Da, idem na izbore i pobijedit ću!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ZRINSKI TOPOLOVAC – Ništa vam ne mogu reći, večeras je sastanak Glavnog odbora na kojem će stranka odlučiti tko će biti kandidat HZD-a za načelnika Zrinskog Topolovca. Tako je bilo i na prošlim lokalnim izborima, oni su me predložili, ja nisam samostalno o tome odlučivala – tim je riječima aktualna načelnica Zrinskog Topolovca Jasna Mikles Horvat komentirala trenutnu političku situaciju pred izbore. Dodala je kako se niti prije četiri godine nije pretjerano bavila protukandidatima, pa neće ni ovoga puta, naravno ukoliko će ona biti ta koja će predstavljati HDZ u spomenutoj općini. A to je za očekivati jer se u protekle četiri godine, priznat će mnogi, pokazala kao iznimno sposobna osoba za vođenje općine koja slovi kao jedna od najnerazvijenijih ne samo u Bjelovarsko – bilogorskoj županiji, već i u ostatku zemlje. S mrtve točke pomaknula se cestogradnja, a postoje i naznake za skorašnju izgradnje vodovodne mreže koje na području općine nema niti metra, na što je Mikles Horvat iznimno ponosna.
Tijesno na izborima
Podsjetimo, ova je Općina u prijašnjim mandatima bila HSLS-ovo, a prije toga HSS-ovo uporište. Na lokalnim izborima 2009. godine u prvom krugu pobjedu je odnio tadašnji HSS-ov načelnik Darko Brkić. Zamjenik mu je u tom mandatu bio HSLS-ov Slavko Došen koji je u načelničku fotelju zasjeo na idućim lokalnim izborima 2013. godine, i to tek u drugom krugu. Prvi krug za vrat mu je puhao HSS-ov Mario Kovačević. Na izborima 2017. Došen se nije kandidirao za načelnika jer je bio kandidat za zamjenika župana, no nakon izbora ostao je kratkih rukava za obje funkcije. Tada šefica općine postaje HDZ-ova Mikles Horvat i to nakon što je tijesno, tek u drugom krugu, sa svega dva glasa više pobijedila mladog HSLS-ovog Darka Brkića. No, kako se u kuloarima priča, HSLS ponovno želi upravljati ovom općinom, i to vođen ponovno Slavkom Došenom. Priupitali smo ga kakvi su mu planovi.
-Ja definitivno mislim pobijediti, a narod će biti taj koji će o tome odlučiti – samouvjereno je kazao Došen koji je u protekle četiri godine obnašao funkciju predsjednika Općinskog vijeća. Svoj politički put Došen je započeo još 2005. godine kao kandidat za Općinsko vijeće. Iako nije prošao, od politike se nije odvajao. Politički zanat u kontinuitetu, profesionalno, kako sam kaže, teše od 2009. godine kada postaje zamjenik tadašnjeg načelnika Brkića.
Korektna suradnja, ali…
-U posljednje četiri godine HSLS ima većinu u Općinskom vijeću i unatoč tome mi nismo HDZ-ovu načelnicu previše dirali, nismo rušili proračun, nismo se koristili političkim smicalicama jer bi na taj način oštetili sami sebe – priznaje Došen koji se pohvalio i kako je kao nositelj liste za Vijeće imao više glasova nego kandidati koji su se nadmetali za načelnika. Stoga na takvu podršku računa i na ovim izborima.
-Smatram da je u posljednjem mandatu bilo lakše raditi jer su načelnicima nadohvat ruke bili EU fondovi pa su neke projekte mogli odraditi financiranjem izvana. Unatoč tome, bilo je i nekih propusta, jedan je vezan uz Vatrogasnu zajednicu i definitivno lošu odluku i loše odrađen projekt zahvaljujući kojem je Općina zakinuta za 1,3 milijuna kuna koje je posudila Vatrogasnoj zajednici – upozorava Došen na poteze sadašnje vlasti koje smatra lošima. Iako se čini kako, za razliku od nacionalne razine gdje HSLS i HDZ dobro surađuju, to nije slučaj u općini Zrinski Topolovac, Došen tvrdi da je suradnja korektna, no da će svejedno ukrasti pobjedu HDZ-u. Kako i sam kaže, o tome će u konačnici odlučiti narod.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!