Kako zadržati stare i privući nove mještane

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKA PISANICA – Natječaji u Velikoj Pisanici nižu se jedan za drugim što dokazuje i nedavno raspisani javni poziv za rješavanje stambenog pitanja. Isto tako, nedavno je izašao oglas za prijam u radni odnos na određeno vrijeme u projektu ‘‘Za žene Bjelovarsko-bilogorske županije – faza II”. Za što se još Velikopisaničani mogu prijaviti, otkriva načelnik Fredi Pali.
– Svi natječaji su u tijeku i raspisuju se jedan za drugim. Dakle, sve što smo provodili prošle godine nastavlja se i ove. Bilo da je riječ o sufinanciranju usluga konzultanata za pripremu projekata ili za osjemenjivanje krava i junica – rekao je Pali.
Načelnik Fredi Pali
U Općini su aktualni i programi za zapošljavanje.
– Svatko tko zaposli radnika na području općine Velika Pisanica, bio to OPG, poduzetnik ili obrtnik, ima pravo na 7 tisuća kuna nepovratnih sredstava – kaže velikopisanički načelnik.
Na snazi tijekom godine mještani se mogu javiti i na poziv sufinanciranja troškova boravka djece u dječjim vrtićima i obrtima za usluge dadilje, a uvijek popularna je i jednokratna pomoć za opremu novorođenog djeteta. Sve navedeno samo je nastavak dobro uhodane prakse s ciljem pomoći mještanima Velike Pisanice. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!