Novo ruho dobivaju rovišćanske škole

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ROVIŠĆE – Zamah energetske obnove je zahvatio i škole na području Rovišća. Novo ruho su tako već dobile područne škole u Kraljevcu i Predavcu. Predavačka škola je nakon obnove spremna i odgovoriti na sve zahtjeve novog kurikuluma.
-Učenici idu na informatiku, namještaj je novi, školska kuhinja nova kao i blagovaona. Imamo sve uvjete za nastavu. Prekrasno je za raditi. Za razliku od prijašnje škole ovo je nebo i zemlja – opisuje nove uvjete voditeljica Područnog odjela Predavac Jadranka Lovrić.
Nakon te dvije područne, na red za obnovu je došla i matična škola u samom Rovišću koju pohađa 340 učenika. Energetska obnova školske zgrade koja obuhvaća i ugradnju dizala i školsko-sportske dvorane je vrijedna 15 milijuna i 300 tisuća kuna što je najveći takav projekt u županiji. On se pri tome ne tiče samo školstva.
-Kada rješavamo kompletnu obnovu školsko-sportske dvorane to znači da i svi stanovnici imaju novi standard jer se ona koristi i za sportske klubove i kulturna dešavanja – rekao je župan Damir Bajs.
No, najveći školski problem u Rovišću tek treba riješiti – onaj u Podgorcima čiji učenici nastavu pohađaju u najlošijim uvjetima. Riječ je o zgradi u općinskom vlasništvu, ali rješenje se nazire.
-Imamo dom koji se rijetko koristi. Pokušat ćemo razgovarati sa županijom da u tom domu koji je dosta visok napravimo deku i gornji dio pretvorimo u učionice – iznosi plan načelnik Rovišća Slavko Prišćan.
Vidjet će se je li moguće dvije učionice ondje nadograditi, a ako je, to će većim dijelom financirati Županija, obećao je za obilaska Bajs.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!