I ove godine izdašan novac poduzetnicima i obrtnicima

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR – Pola milijuna kuna i ove je godine u svom proračunu Grad Daruvar osigurao za poticanje poduzetništva i početak obavljanja registrirane djelatnosti na području grada. Shodno tome, danas je objavljen Javni poziv poduzetnicima i fizičkim osobama s područja Daruvara na podnošenje zahtjeva za dodjelu poticaja.
– Riječ je o Javnom pozivu za poticaj zapošljavanja što znači da za svakog novozaposlenog naši obrti, poduzetnici, trgovačka društva mogu dobiti 15 tisuća kuna, a pet tisuća kuna mogu dobiti svi koji otvorene neko novo poduzeće ili obrt. Natječaj je sada otvoren i bit će otvoren do iskorištenja sredstava – rekao je gradonačelnik Damir Lneniček.
FOTO: GRAD DARUVAR, gradonačelnik Damir Lneniček
Nada se gradonačelnik da će se sredstva iskoristiti jer na idućem rebalansu već planiraju i povećati iznos.
– U svakom slučaju, kada se uzme naš poticaj od 15 tisuća kuna po novozaposlenom plus poticaj sa Zavoda za zapošljavanje, mislim da je to dobra sinergija za svakog našeg poduzetnika. Drago mi je da je primjerice prošle godine dvadesetak Daruvarčanki i Daruvarčana na taj način pronašlo posao – ističe daruvarski gradonačelnik.
Posao bi tako ove godine moglo pronaći još i više Daruvarčanki i Daruvarčana i zato Grad sve zainteresirane poziva da se prijave, a otvoreni poziv pronađu na službenim stranicama Grada. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!