Vikend naselju stiže struja i javna rasvjeta

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ZRINSKI TOPOLOVAC – Dobre vijesti za sve vikendaše vikend naselja Slukić pored Gornjeg Križa u Općini Zrinski Topolovac. Naime, započela je izgradnja električne mreže koja će svima koji dolaze odmoriti u netaknutu prirodu podignuti standard. Evo što o tom projektu kaže načelnica Općine, Jasna Mikles Horvat.
– Tamo je zapravo naše lokalno naselje Severin. Isključivo su tamo kuće za odmor. Znamo da se, ne samo kod nas već i u drugim općinama, vikend naselja šire i sve više ljudi dolazi provoditi vrijeme u prirodi. Upravo je električna energija prvi element kako bi se tamo kvalitetno provodilo vrijeme – kaže Mikles Horvat.
Načelnica Jasna Mikles Horvat
Evo kako je cijeli postupak tekao i koliko projekt električne mreže košta Općinu Zrinski Topolovac.
– Za svaki projekt potreban je elaborat, određena dokumentacija i građevinska dozvola – sve je to ishođeno. Iako su to privatne vikend kuće, Općina se uključila da pomogne kod izgradnje mreže. Ne radi se o velikom iznosu, možda do nekih 20 tisuća kuna, ali tim ljudima to znači puno jer oni sami sebi plaćaju priključak – ističe Mikles Horvat.
Mikles Horvat dodala je kako će naselje dobiti i javnu rasvjetu te kako će taj korak omogućiti svim žiteljima sigurnije i ugodnije šetnje jer se vikend naselje naslanja na Zrinski Topolovac. Sličan projekt odrađen je i na drugom brijegu u Zrinskom Topolovcu – Strmogradu, zaključila je načelnica.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!