Habijanu još jedan mandat na čelu županijske Vatrogasne zajednice

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ĐURĐEVAC – Predsjedništvo Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije potvrdilo je još jedan mandat dosadašnjem zapovjedniku Zvonimiru Habijanu. Na sjednici Predsjedništva koju je vodio v.d. predsjednika Branko Vucikuja, bili su i zamjenik župana te načelnik Stožera civilne zaštite Ratimir Ljubić, zapovjednik JVP Đurđevac Matija Markešić, đurđevački gradonačelnik Hrvoje Janči te referent za poslove zaštite i spašavanja Krešimir Škvorc.

Osim potvrde izbora, okupljenima je prezentirano novo vozilo vrijedno 3 milijuna kuna koje je ovih dana stiglo u Javno vatrogasnu postrojbu Đurđevac, i to odlukom županijske Vatrogasne zajednice. Nabavljeno je u okviru projekta “Modernizacija vozila vatrogasnih postrojbi RH” koji vodi Ministarstvo unutarnjih poslova. Pokazana je i vatrogasna oprema za tehničke intervencije vrijedna 32 tisuće kuna koja je krajem prošle godine nabavljena sredstvima iz županijskog proračuna, što će, čulo se na skupu, omogućiti kvalitetnije djelovanje vatrogasaca u situacijama ugroze.

-Pohvaljujem rad naših vatrogasaca i zahvaljujem im na predanom djelovanju u svim kriznim situacijama s kojima smo se susreli, a posebno tijekom pomoći u potresom pogođenim područjima Sisačko-moslavačke županije. Nadam se da će vam novo vozilo koje je nabavljeno u suradnji sa županijskom Vatrogasnom zajednicom biti od velike pomoći u intervencijama, kao i vatrogasna oprema koja je osigurana sredstvima županijskog proračuna. Županija je vatrogascima uvijek bila na raspolaganju za svu potrebnu pomoć i podršku, a to će činiti i nadalje – kazao je dožupan Ljubić.

Podsjetio je kako je sredstvima iz županijskog proračuna, osim za JVP Đurđevac, osigurana i nabava vatrogasne opreme za JVP Koprivnica te JVP Križevci, također u iznosu od po 32 tisuće kuna.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!