Mještani pozvani da daju prijedloge za prostorni plan

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ZRINSKI TOPOLOVAC – Općina Zrinski Topolovac pristupila je postupku II. izmjene i dopune Prostornog plana uređenja Općine. Kako bi novi Prostorni plan uređenja bio što kvalitetniji i u najvećoj mjeri odgovarao potrebama stanovnika i investitora izvan Općine Zrinski Topolovac, iz Općine su pozvali sve svoje žitelje da se uključe u ovaj dio priče s konkretnim prijedlozima.

– Prije svega smo u taj projekt ušli na zahtjev privatnih osoba koje žele nešto sagraditi, bilo da se radi o vikendici ili da nešto žele proširiti na svom obiteljskom imanju, promijeniti namjenu zemljišta. Upravo smo iz tih zahtjeva u to krenuli. No, samim time, i Općina ima nekih planova – rekla je načelnica Jasna Mikles Horvat.

Načelnica Jasna Mikles Horvat

Među prioritetima su proširenje groblja i izgradnja infrastrukture te prenamjena poljoprivrednog zemljišta u građevinsko. A sve to zahtjeva izmjenu prostornog plana, napominje načelnica.

– Kao što je poznato, tu je i vodovod kojeg treba isprojektirati za vikend naselja. I taj dio zato moramo uvrstiti u naš Prostorni plan. Ljudi se javljaju i na njihovu inicijativu je to i krenulo – rekla je Mikles Horvat.

Na stranicama Općine stoji obavijest za sve one koji su već u fazi projektiranja neke građevine. Pozivaju se da se uključe u ovaj proces i to uz pomoć vlastitih projektanata koji mogu sastaviti prijedlog koji će biti uvršten u Prostorni plan uređenja Općine.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!