Kajtazi će novčano potpomoći dom za Rome

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GRUBIŠNO POLJE – U ponedjeljak gradonačelnik Grubišnog Polja, Zlatko Mađeruh potpisuje ugovore o trećoj fazi uređenja doma za Rome u ulici Stalovica. Gradonačelnik je posebno zadovoljan suradnjom s Udrugom Roma iz Grubišnog Polja, ali i sa saborskim zastupnikom Veljkom Kajtazijem. Naime, upravo je zajednička sinergija i suradnja doprinijela da se ovaj važan projekt privodi kraju.

– Dom za Rome je sagrađen, a sada je u tijeku treća faza uređenja u koju su uključeni građevinski radovi i nadzor. Izvođač radova je građevinski obrt Lagundžić, bili su najpovoljniji sa 620 tisuća kuna. Parkiralište će nam raditi Ceste d.d. iznosom od 145 tisuća, a za nadzor je još izdvojeno 22 tisuće i 500 kuna. Još nam ostaje opremanje i postavljanje dječjeg igrališta i igrališta za travu – rekao je Mađeruh.

Gradonačelnik Zlatko Mađeruh

Za taj se dio, napominje Mađeruh, izborio saborski zastupnik Kajtazi, no budući da Grad nije računao s time, radovi će pričekati rebalans proračuna. Valja napomenuti kako će zasigurno ovaj projekt razveseliti 50-ak obitelji koji stanuju u Stalovici.

– Očekujem da će maksimalno u mjesec i pol dana do dva sve biti gotovo. Inzistirat ću da bude gotovo do izbora. Počet ćemo zatim pripreme za uređenje dječjeg igrališta i igrališta na travi za koje je Kajtazi osigurao novce – najavljuje Mađeruh.

Ako se gleda ukupna investicija doma za Rome, ona se penje na vrtoglavih 780 tisuća kuna. No, Mađeruh napominje kako su u više od 50 postotnom iznosu sredstva iz državnog proračuna, odnosno novac koji je osigurao Kajtazi, dok je ostatak iz gradskog proračuna.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!