Učili o novim pravilima vezanima uz zakup zemlje

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKA TRNOVITICA – Kako bi svojim poljoprivrednicima izašli u susret i približili im put do prijeko potrebnih hektara državnog poljoprivrednog zemljišta, Općina Velika Trnovitica organizirala je dva kruga radionica.

-Imamo 55 slobodnih hektara zemlje koja treba ići na natječaj koji je već pripremljen, kako bi ljudima omogućili uvid u same uvjete natječaja, organizirali smo radionicu na tu temu –  kaže općinski načelnik Ivan Marković.

Načelnik je potvrdio kako je zainteresiranost poljoprivrenika bila velika, kao i kako se 55 hektara raspoređuje u 18 cjelina.

-Očito je da će biti velika potražnja za tom zemljom, spreman sam reći kako bi i da imamo ne 55 već 555 hektara zemlje, sva bi zemlja prošla – kaže načelnik.

Zemljište će biti dato u zakup, podsjeća Marković, na 25 godina, a natječaj će biti raspisan poslije 1. ožujka.

-Poljoprivrednici su na radionicama dobili pristup svim informacijama vezanima za prioritete, potrebnu dokumentaciju i  rokove, na uvid su dobili i sve informacije kako bi sami kod kuće mogli analizirati jesu li u prioritetnoj skupini ili ne – kaže Marković.

Svim dobivenim informacijama, zaključio je Marković, ljudi su bili zadovoljni. A isto tako, čelni čovjek Općine je napomenuo kako se priprema novi zakon o poljoprivrednom zemljištu. No, kako zemlja ne bi zjapila neobrađena dok seljaci grcaju za neophodnim hektrima, Općina je odlučila krenuti s natječajem po starom zakonu.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!