Zašto je stara knjižnica srušena?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GAREŠNICA – Neugodno iznenađenje su doživjeli Garešničani kada su vidjeli da je knjižnica s čijom se obnovom krenula srušena. No, za to, poručuju iz Gradske uprave postoji itekako opravdan razlog. Zbog potresa je došlo do narušavanja statike zidova, zbog čega je odlučeno da se knjižnicu potpuno sruši, ali nakon uređenja hram knjiga će biti uistinu reprezentativan.

– Kroz ovaj projekt dobit ćemo novu knjižnicu koja će biti rekonstruirana od početka do kraja, s novim temeljima, podrumima i potkrovljem. Ugradit će se novi lift, napraviti zvučna izolacija, podno grijanje, klimatizacija, LED rasvjeta te informatička učionica – otkrio je gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija.

Radovi su vrijedni 4 milijuna i 168 tisuća kuna, a financiraju ih Ministarstvo kulture i sam Grad. Knjižnica je privremeno premještena u alternativni prostor na trgu. Svi kojima je stara zgrada prirasla srcu mogu odahnuti jer će i nova knjižnica zadržati orginalan izgled.

– Nećemo mijenjati izgled zgrade, to smo i htjeli da izgled centra grada Garešnice bude gotovo identičan kao i prije – rekao je gradonačelnik.

Osim knjižnice, u planu je i uređenje centra grada čija je izrada projektne dokumentacije u tijeku.

– Moramo prvo urediti knjižnicu, ne možemo nakon uređenja centra grada krenuti s kamionima pa izvoditi rekonstrukciju knjižnice, dakle treba ići redom, prvo knjižnica pa zatim uređenje centra grada – zaključuje Bilandžija.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!