Na proljeće će općinsko središte imati novo ruho

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

HERCEGOVAC – Uređenje Trga kralja Zvonimira u Hercegovcu pri samom je završetku. Projekt je to prijavljen na Mjeru 7.4.1. financiran sredstvima Europske Unije, a rekonstrukcija iznosi 1,7 milijuna kuna. Svoje uređenje trg čeka 30 godina, a kada bi mještani mogli u njemu službeno i uživati, otkriva načelnik Boro Bašljan.

– Projekt uređenja Trga kralja Zvonimira u Hercegovcu trebao bi biti završen tijekom proljeća, no naravno, sve će ovisiti o vremenskim uvjetima odnosno hoće li nam dopustiti radove – rekao je Bašljan.

Mještanima će na trgu biti dostupno solarno stablo i moderna LED rasvjeta, a moći će uživati i u pogledu na malu fontanu te uređeni okoliš. Načelnik kaže da će se prilazne površine koje vode do trga, ipak morati sufinancirati drugim izvorima.

– Između ostalog, i kada bude završen prostor Trga kralja Zvonimira, ostaju prilazne površine koje su prometno manipulativne. One nisu mogle biti financirane u sklopu projekta već ćemo te prilaze dovršiti sredstvima Općine Hercegovac i nekog od odgovarajućih natječaja Ministarstava, ukoliko će ih biti, ali vjerujem da hoće – kaže Bašljan.

Uz prilazne površine, središte Hercegovca dobit će jedan novi sjaj koji će svakako biti na radost i ponos mještana. (D. Aleksić)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!