U Šandrovcu se radi na više mjesta

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ŠANDROVAC – U općini Šandrovac dolaskom proljeća kreću mnogi planovi i pripremaju se radovi. Načelnik Općine Josip Dekalić ističe kako se ovih dana dovršava vatrogasni centar te kako će se radovi na cestama nastaviti i ove godine.

– Idemo u nastavak uređenja ceste, mi smo prošle godine napravili oko 1100 metara ceste Pupelica-Ravneš koja ide preko šuma i polja i sad idemo u nastavak da dođemo do Ravneša. Zajedno s općinom Velika Pisanica planiramo obnoviti cestu koja ide za Maleni brijeg po Novom vijencu. Ta je cesta jako loša pa smo na vijeću donijeli odluku o zajedničkom financiranju obnove – kazao je.

Osim obnove cesta, krenuli su i proljetni radovi u općini Šandrovac pa se tako čiste grabe, bankine, boji se zgrada općine… Načelnik ističe kako se uvijek ima što raditi. Napominje da ustanove u općini poput dječjeg vrtića te doma za starije i nemoćne, koji brine o 40-ak ljudi, radi normalno. Briga o starijima nije novost u ovoj općini. Ovih su dana dodijeljene diplome sudionicama u projektu ‘Zaželi’ kojim se također pomagalo starijim osobama na području općine. Načelnik Dekalić otkriva da se taj projekt planira nastaviti.

– Projekt ‘Zaželi’ sad je gotov, ali smo već poslali na natječaj novi projekt, Zaželi 2. Odlučili smo nastaviti s tim projektom jer su i sudionice i korisnici njime veoma zadovoljni – kaže Dekalić.

Dolaskom proljeća, u općini Šandrovac započela je i deratizacija.

– Imamo ugovor s tvrtkom Škarda iz Čazme za deratizaciju dva puta godišnje i to je jako dobro jer imamo strahovito mnogo napuštenih kuća. Mamci se ne postavljaju samo u kućama u kojima ljudi žive, već i u te napuštene. Deratizacija se provodi dvaput godišnje, u proljeće kad se s dolaskom toplijih dana štakori počinju razmnožavati te ujesen – navodi.

Osim za deratizaciju, velik dio proračuna općine Šandrovac godišnje se troši i za zaprašivanje komaraca, ističe načelnik.

– Prošle smo godine tri puta morali zaprašivati komarce jer je gotovo svaki tjedan padala kiša, zbog čega je njihov broj neprestance rastao. Tako smo prošle godine samo za te akcije platili skoro 90 tisuća kuna – kaže načelnik i dodaje kako su takve akcije potrebne kako bi život njegovih sumještana bio ugodniji.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!