Za čazmansku zgradu udruga stiglo 200 tisuća kuna

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ČAZMA – Za nastavak uređenja zgrade udruga Gradu Čazmi je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU dodijelilo 200.000 kn bespovratnih sredstava.

Projekt uređenja zgrade druga je faza uređenja koja obuhvaća izvođenje unutarnjih radova kako bi se zgrada stavila u funkciju, a novouređene prostorije dale na korištenje udrugama s područja grada. Cilj projekta je pridonijeti održivom razvoju lokalne zajednice kroz revitalizaciju socijalne i demografske infrastrukture. Udruge će dobiti adekvatan prostor za svoje djelovanje.

Vrijednost projekta je 1.300.000 kn.

Prošle je godine na toj zgradi obnovljeno krovište, promijenjena stolarija i postavljena vanjska ovojnica (fasada), a ukupna vrijednost tih radova je oko milijun kuna. Prošle je godine za prvu fazu obnove, od Ministarstva regionalnog razvoja Gradu Čazmi dodijeljeno 250.000 kuna, a ostatak je podmiren iz Gradskog proračuna.

-Ovu će zgradu koristiti udruge proizašle iz Domovinskog rata koja će ondje imati mjesto za spomen sobu, Klub za djecu s teškoćama te druge udruge koje će imati potrebu za prostorom – rekao je gradonačelnik, Dinko Pirak.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!