Općina uredila svoju zgradu, ali i središte mjesta

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

IVANSKA – U Ivanskoj se u posljednjih nekoliko mjeseci ne staje s radovima. Nakon uređenja travnjaka i parkirališta ispred općine, uredili su i eksterijer zgrade općine, a planira se i uređenje njezina interijera.

– Uređeno je parkiralište ispred općine i njeno krovište. Od Ministarstva smo dobili 300 tisuća kuna, a ukupna vrijednost projekta bila je 500 tisuća kuna. Planira se i uređenje interijera, novo grijanje te obnova zidova i podova jer je sve već dotrajalo budući da je zgrada dosta stara – kaže načelnik Željko Mavrin.

Nakon uređenja zgrade općine krenulo se i u uređenje kružnog toka koje je kraju privedeno ovih dana.

– Ta je investicija vrijedna preko milijun kuna, Općina bi od MUP-a trebala dobiti 300 tisuća kuna za tu namjenu, a ostatak su vlastita sredstva općine – govori Mavrin.

Načelnik se nada da će njegovi sumještani biti zadovoljni učinjenim.

– Nadam se da će svi mještani biti zadovoljni i da će općina Ivanska biti puno ljepša, ali i prometno bolja – navodi Mavrin.

Mavrin ističe kako ovo nije kraj radova, u planu su i projekti izgradnje autobusnog okretišta i parkirališta kod doma zdravlja.

– Zajedno sa Županijom planiramo izgraditi okretište autobusa iza škole kako bi autobusi mogli ulaziti u školsko dvorište. To je investicija vrijedna oko milijun i pol kuna, čije troškove bi partnerski dijelili 50-50 sa županijom, a vidjet ćemo i što ćemo dobiti od ministarstva. Imamo i problem s parkingom kod bolnice, pa se nadam da ćemo kroz 2-3 mjeseca početi s izgradnjom parkirališta kod doma zdravlja tako da bolesni ljudi ne moraju daleko hodati – otkriva načelnik Mavrin.

Radovi u Ivanskoj, kako vidimo, nisu ni blizu kraja. Sigurno je da su mještani zadovoljni završenim projektima te da se vesele novima koji će unaprijediti njihovu općinu.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!