Žele sami kuhati korisnicima

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR – Caritas župe Presvetog Trojstva Daruvar brine o gotovo 160 korisnika, osoba koje su uz to što si ne mogu priuštiti ni ono osnovno, često i bolesne i nemoćne.

-To su ljudi koji su potrebiti i zahvalni su i za najmanju sitnicu. Za njih je velika stvar ako im promijenite sijalicu jer oni sami ne mogu – kaže županik Zdravko Radoš.

Dva puta tjedno daruvarski Caritas im poklanja topli obrok. Taj broj obroka bi htjeli i povećati, ali i otvoriti vlastitu kuhinju jer se sada obroci pripremaju u Darkomu.

-To je onda svima kao velika briga jer moraju kuhati i za nas i za naše djelatnike, a s vlastitom kuhinjom bi se mi mogli osamostaliti – navodi voditeljica Caritasa Svjetluška Kovač.

U tome mogu računati i na pomoć Županije kroz županijski javni poziv za karitativne djelatnosti, rekao je za posjeta župan Damir Bajs.

-Uvjeren sam da će se javiti na naš natječaj i da ćemo pomoći i kroz sam proračun Bjelovarsko-bilogorske županije, ali i kroz donacije koje će sigurno pristizati. Cilj je jednak, da oni koji su potrebiti dobiju pomoć zajednice – kaže Bajs.

Daruvarski Caritas se nada i pomoći Grada kroz prostor kako bi mogli otvoriti vlastitu kuhinju i skladište.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!