Zdravstvene djelatnice zasluženo dobile prigodan poklon i pohvalu za svoj rad

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Povodom Međunarodnog dana žena bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima darivao je zaposlenice županijskog Doma zdravlja Bjelovarsko-bilogorske županije i Zavoda za hitnu medicinu. Ljubica Čaić, ravnateljica Doma zdravlja zahvalila se županu što se sjetio žena zaposlenih u zdravstvu.

-Žene i muškarci imaju kod nas jednake plaće jer plaće određuje Vlada posebnom uredbom, međutim, žene su definitivno podnijele velik teret u ovoj situaciji pandemije koronavirusa – kazala je ravnateljica Čaić koja je ipak i sama priznala kako žene često puta nisu ravnopravne s muškarcima.

Niža plaća tek je jedan dio nepoštenja s kojim se susreću. Župan Damir Bajs.

-Mislim da je to nešto na čemu svi mi zajedno u Hrvatskoj moramo poraditi. No, kada govorimo baš o našoj Bjelovarsko – bilogorskoj županiji, ja bih napomenuo kako se žene u našoj županiji nisu teško probijale do viših pozicija u hijerarhiji – istaknuo je Bajs i napomenuo kako gotovo dvije trećine županijskih škola imaju ravnateljice, a slična je situacija i u zdravstvenim ustanovama, kao i u Županiji, što ipak, smatra župan Bajs, dokazuje napredak. Čestitao je naposljetku Dan žena svim pripadnicama ljepšeg spola, a na naročito ženama koje su bile i još uvijek jesu nositeljice tereta u koronakrizi koje izvrsno obavljaju svoj posao.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!