Područna škola u Kokincu sada ima energetski razred C

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Energetskom obnovom Područne škole u Kokincu ona je iz energetskog razreda E prešla u razred C. Martina Supančić, ravnateljica I. Osnovne škole Bjelovar, kojoj pripada i Područna škola u Kokincu, zahvalila je Gradu, gradonačelniku Hrebaku i voditeljici projekta Andrei Posarić.

– Naša područna škola bila je doista u ruiniranom stanju. Nažalost, I. osnovna škola je ne koristi već pet godina jer nemamo dovoljan broj polaznika, ali dogovorena je suradnja s V. osnovnom školom i s Udrugom za autizam koji će, dok mi napokon ne dobijemo dovoljan broj djece, koristiti školu. Dogovoreni su i neki zajednički projekti te se nadam da ćemo u budućnosti iskoristiti ovu školu na najbolji mogući način – izjavila je ravnateljica.

Gradonačelnik Dario Hrebak otkrio je da je ova investicija vrijedna 888 tisuća kuna.

– Europski fond za regionalni razvoj za energetsku je obnovu odobrio iznos od 418.828 kuna, a Ministarstvo regionalnog razvoja 157 tisuća kuna. Ukupno sufinanciranje premašuje 575 tisuća kuna, a udio Grada Bjelovara je 312 tisuća kuna, odnosno 35 posto. Radilo se sve ono što je uobičajeno za energetske obnove, od zamjene krova i obloge vanjskih fasada, PVC stolarije, promjene sustava grijanja… – naveo je, dodavši da je važno u ruralnim područjima obnoviti objekte koji su prestali funkcionirati te im dati novi sadržaj, smisao i korisnike.

Istaknuo je kako se polako kompletira njegova želja da u ovom mandatu obnovi gotovo sve škole na području grada.

– Obnovili smo sve vrtiće i jedan dodatno izgradili. Ovo je jedna od škola koje su preostale, a završavaju se i radovi na V. osnovnoj školi. Ostala nam je IV. osnovna škola za koju je projekt spreman ali još nije bilo natječaja te škole u Galovcu i Prgomelju. Sve druge škole na području grada Bjelovara su energetski obnovljene – naglasio je gradonačelnik.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!