Žitelji garešničkog naselja dobivaju asfalt i vodovod

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GAREŠNICA – Mještani garešničkog naselja Dišnik su napokon dočekali asfalt kroz svoje naselje. On je, kaže predsjednik dišničkog mjesnog odbora Milan Rajšić, neophodan jer sada na toj cesti više od svega ima – rupa.

– Cesta u Dišniku nikada nije bila asfaltirana već je to bila obična makadam cesta. Kako god i koliko god se rupe krpaju, kada naiđu kamioni, kamen samo ode u kanale – rekao je Rajšić.

Ta cesta od skretanja za Kapelička brda prema kraju Dišnika će uz asfaltiranje biti proširena na tri i pol metra. To je nastavak radova na tom području jer je pred koju godinu u suradnji sa ŽUC-om izasfaltirana dionica Dišnik-Kapelica, a Grad nakon završetak dionice u Dišniku planira nastaviti asfaltiranje i kroz Čukovac. Osim činjenice da bi se asfaltirane prometnice danas trebale podrazumijevati, postoji i dodatan razlog zbog čega je dišnički kraj došao na red.

– Želja je da cijelo područje Dišnika uredimo jer to bi područje u budućnosti trebalo zaživjeti i po pitanju razvoja turizma. Zato cestu moramo urediti onako kako treba. Uz cestu, kroz Dišnik ide i izgradnja vodovodne infrastrukture. Tako će i cesta i vodovod proći kroz Dišnik – rekao je gradonačelnik Josip Bilandžija.

Samo u asfaltiranje dišničke dionice će Garešnica iz proračuna izdvojiti dva milijuna i 600 tisuća kuna.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!