Počinje temeljita obnova zgrade iz 1941. godine

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

NOVA RAČA – Kroz temeljitu energetsku obnovu prolazi i područni objekt Osnovne škole Ivana Viteza Trnskog Nova Rača u Dautanu. Riječ je o objektu građenom još 1941. koji se, zanimljivo, sve do 2017. vodio kao spremište za građu. Uređenje tog školskog objekta pozdravlja općinski načelnik Darko Knežić.

-Sredina voli da ima nešto lijepo i uređeno, da njihova djeca budu što bliže školi i da škola ima što bolje uvjete za učenike – ističe Knežić.

Upravo se učenici i najviše vesele obnovi, a oni i zaslužuju bolje uvjete nego što ih imaju sada.

-Radi se o uistinu krasnoj djeci koja su pametna, talentirana i stvarno zaslužuju bolju i ljepšu školu – kaže učiteljica Kristina Barešić.

U obnovu škole u Dautanu uložit će se 663 tisuće kuna, ali Županija će pokriti i dio koji ne ulazi u projekt, rekao je za potpisivanja ugovora s izvođačem radova župan Damir Bajs.

-Ono što ne ide pod energetsku obnovu ide na trošak Županije. To je pitanje namještaja, unutarnje stolarije i brojnih drugih stvari koji školu trebaju pretvoriti u novu školu – rekao je Bajs i dodao kako se nada da će škola time osim mjesta učenja postati i mjesto radosti i druženja.

Obnovom dautanske škole ulaganje u školske objekte na području Nove Rače će doseći tri i pol milijuna kuna.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!