Početak radova moguć već na jesen!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KONČANICA – Aglomeracija Općine Končanica svakim danom korak je naprijed. Naime, nedavno je potpisan sporazum između Hrvatskih cesta, Hrvatskih voda i Općine za rekonstrukciju D5 ceste – od kružnog toka u Velikim Zdencima do Daruvara. Istovremeno bi se, otkriva načelnik Zlatko Bakunić, radila kanalizacija u Končanici.

– Projekt je stavljen u strateški plan Hrvatske vlade, a moram reći da nam je dosta po tom pitanju pomogao i gospodin Vladimir Bilek – saborski zastupnik za češku i slovačku nacionalnu manjinu. Ove godine najmanje očekujemo raspisivanje natječaja za izvođača radova jer radovi će se izvoditi zajednički – rekao je Bakunić.

Općina je trenutačno pred izdavanjem lokacijske dozvole, a uskoro se nadaju i građevinskoj dozvoli.

– Očekujemo uskoro koordinaciju s Hrvatskim cestama kako bismo vidjeli do kuda su oni došli sa svojom papirologijom. U najgorem slučaju, očekujem raspisivanje natječaja. No, ako sve do jeseni prođe u redu i ne bude žalbi, tada bi već mogli početi i radovi – poručuje načelnik.

Nada se načelnik, ali i svi mještani što skorijem početku radova jer aglomeracija će zasigurno poboljšati način življenja u tom ruralnom području. (D. Aleksić)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!