Za poskupljenje gradnje bolnice kriva je Vlada Tihomira Oreškovića

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Gradonačelnik Zlatko Mađeruh, ima obraza prozivati župana Damira Bajsa  za izgradnju nove Bjelovarske bolnice, koja će koristiti i stanovnicima Grubišnog Polja. Pri tome zaboravlja činjenicu da je za ovih dodatnih 107 milijuna kuna kriva upravo HDZ-ova vlada na čelu sa premijerom Tihomirom Oreškovićem i ministrom zdravstva dr. Dariom Nakićem, koja je 2016. zaustavila projekt izgradnje nove bolnice i zbog čega je u međuvremenu došlo do značajnog poskupljenja izgradnje. To znači ili da to ne zna, pa se moramo sramiti zbog njegova neznanja ili namjerno obmanjuje javnost, pa se moramo sramiti zbog takvog nemoralnog ponašanja, priopćio je Dalibor Jurina, koordinator HSS-a za BBŽ.

„Moramo se sramiti što je i krajnji rezultat Mađeruhove dvadesetogodišnje vladavine Gradom Grubišnim Poljem što je iz Grada iselila gotovo 1/3 njegovih stanovnika, što gotovo nitko od mladih i obrazovanih ljudi u gradu nema perspektivu, što je učinio da grad po svim gospodarskim pokazateljima bude najlošiji u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji a po indeksu razvijenosti među najnerazvijenijim gradovima u RH“, stoji u priopćenju.

„Govoriti da je izgradnja bolnice postala afera potpuno je neozbiljno i nepromišljeno, govoriti da je nešto poskupjelo također je neozbiljno jer smo to isto od gradonačelnika Mađeruha u nekoliko navrata slušali na sjednicama Gradskoga vijeća gdje je razne anekse ugovora opravdavao podizanjem cijena izvođača i tada je to bilo opravdano, a kada  izvođač radova na izgradnji bolnice nakon dvije godine podiže cijenu njemu je to  apsurdno, piše u reagiranju predsjednika SU BBŽ Željka Helda.

Nema sumnje izgradnja bolnice uvelike će doprinjeti  kvaliteti liječenja naših sugrađana, a zasigurno i privući vrsne liječnike iz većih centara. Također je važno napomenuti da bez novca nema niti kvalitete, to je i stara narodna izreka, a ona kaže „nisam dovoljno bogat da kupujem jeftino!“. Puno važnije pitanje i ono što muči naše građane je zašto vlada RH ne sudjeluje u izgradnji Bjelovarske bolnice, po recimo Pulskom modelu. Zašto su građani Pule vladi RH  draži od građana BBŽ, pita se Held i zaključuje: „Kao županijski vijećnik, gradski vijećnik, predsjednik Matice umirovljenika BBŽ te predsjednik Stranke umirovljenika BBŽ,  u ime svih umirovljenika naše županije dajem punu podršku županu Damiru Bajsu u izgradnji bolnice“.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!