Put ka oživljavanju društvenog života

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GAREŠNICA – Godinama su mještani Ciglenice bili svjedoci započetog i nikada dovršenog mjesnog doma koji je stajao kao podsjetnik nerealiziranih projekata. Ipak, tome je došao kraj jer je dio tog objekta uređen.

-Na početku su to bile prostorije zamišljene za poslovne prostore, pa je bilo više rascjepkanih prostorija. Sada su se spojile tri-četiri prostorije, napravljena je jedna veća sala i jedna manja gdje će biti kuhinja i napravljen je sanitarni čvor – navodi predsjednik Mjesnog odbora Ciglenica Damir Rijetković.

Postavljeni su stolarija i grijanje, promijenjeno je krovište, a Grad Garešnica i Ministarstvo graditeljstva su u ciglenički dom uložili 430 tisuća kuna. Taj će se objekt sada napokon moći koristiti što do sada nije bio slučaj.

-Nije se mogao dom koristiti jer nije bilo ni grijanja ni sanitarnog čvora. Moći će se koristiti za sve za što će ljudima trebati, za nekakva njihova događanja poput rođendana – kaže Rijetković.

Plan je urediti i preostale dvije prostorije, radi se i dječje igralište, u namjenu će se dovesti i ono nogometno, plan je srediti i parkiralište, pa se Rijetković nada da će to doprinijeti i oživljavanju društvenog života u tom garešničkom naselju. (D. Mlinac)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!