Vodoopskrbni sustav uskoro bi trebao biti dovršen

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U općini Štefanje ovih je dana veoma radna atmosfera. Osim rekonstrukcije društvenog doma u Starom Štefanju i Daskatici te javnog natječaja za izgradnju vrtića, nastavlja se i izgradnja vodovoda. Dovršeno je naselje Donja Šušnjara, a radi se na priključcima za domaćinstva, navodi načelnik Ivo Emić.
– Ovih dana je u tijeku javna nabava, prenijeli smo pravo građenja na našeg distributera Komunalije Čazma i imamo dogovor s Hrvatskim vodama za sufinanciranju 80:20 posto za naselje Blatnica. Nadam se da će u roku od mjesec dana biti raspisan natječaj i izabran izvođač radova te da će radovi krenuti tijekom ljeta – izjavio je. Emić otkriva da je izdana građevinska dozvola za naselje Starina čime bi izgrađenost vodoopskrbnog sustava na području općine Štefanje bilo u potpunosti dovršeno.
– Vrijednost investicije je oko 10 milijuna kuna. U pripremi je i projektiranje kanalizacije, nogostupa i oborinske kanalizacije za naselje Štefanje te nogostupa u naselju Laminac i proširenje županijske ceste. Ona je problematična jer je uska a na njoj ima puno prometa, zbog čega sa županijskom upravom radimo na njenom proširenju i izgradnji nogostupa kako bi promet tekao što sigurnije – istaknuo je. Dovršen je projekt sportske dvorane i doma kulture u Narti u vrijednosti od oko 9 i pol milijuna kuna.
– Nadam se da ćemo u toku ove godine, zajedničkim projektom grada Bjelovara i okolnih općina u ovom dijelu urbanog područja, kandidirati mnoge projekte te riješiti kompletnu infrastrukturu i javne objekte potrebne za građane općine Štefanje – naglasio je načelnik. Vatrogasni dom uskoro bi trebao biti dovršen, a dobio je i voditelja koji brine o objektu.
– Kad agencija izvrši kontrolu na terenu, time ćemo završiti kompletnu investiciju u vrijednosti od oko 6 i pol milijuna kuna i staviti vatrogasni dom u funkciju našoj vatrogasnoj zajednici – naveo je.
Načelnik Emić nada se da će odraditi sve što je planirano do 1. travnja jer više neće sudjelovati u utrci za novi, osmi mandat.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!