Općina dovršila šetnicu i vidikovac

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ZRINSKI TOPOLOVAC – Poput brojnih jedinica lokalne samouprave i Zrinski Topolovac je dobio imanje koje nitko od preminulog vlasnika nije imao naslijediti. No, u toj su maloj bilogorskoj općini to naslijeđe odlučili iskoristiti za potpuno drugačiju svrhu i na tom su mjestu uredili vidikovac i šetnicu u što su uložili 436 tisuća kuna povučenih iz EU poljoprivrednog fonda. Stvorili su tako malo mjesto za predah.

-Staze su dužine 340 metara sa zanimljivom konfiguracijom terena na kojem ima i uspona i ravnog dijela i stepenica i rukohvata i klupa za odmor, a napravljen je i vidikovac u kojem se može odmoriti nakon šetnje – kaže načelnica Jasna Mikles Horvat.

Može se nešto i naučiti.

-Postavljene su info table o biljnom i životinjskom svijetu koji se može vidjeti na tom brežuljku, zatim malo informacija o zastupljenosti šuma u našoj općini u postocima u odnosu na broj stanovnika, pa i o životinjama koje se tamo mogu sresti – navodi načelnica Zrinskog Topolovca.

Bit će to, sigurna je Mikles Horvat, idealno mjesto za kratke školske izlete, ali i odredište onih koji žele u prirodi napuniti baterije i odmoriti od užurbanog tempa.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!