Organiziran najveći punkt, cijepljeno 1320 građana

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KOPRIVNICA – U sklopu kampanje „Misli na druge, cijepi se“ danas je u dvorani Srednje škole Koprivnica organiziran najveći punkt dosad na kojemu je cjepivom AstraZeneca cijepljeno 1.320 građana Koprivnice i okolice. Akciju cijepljenja podržali su zamjenik župana i načelnik Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić te ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo Draženka Vadla.

Kao što je naglasio načelnik Ljubić, organizacija ovako velikog punkta iznimno je složen i zahtjevan posao, koji je županijski Stožer uspješno proveo u suradnji sa županijskim Zavodom za javno zdravstvo, županijskim Zavodom za hitnu medicinu, liječnicima obiteljske medicine, djelatnicima žurnih službi te Gradom Koprivnicom. Koprivničko-križevačka županija među prvima je u državi krenula s organizacijom masovnih cijepljenja po punktovima, a sve dosadašnje aktivnosti provedene su na najvišoj mogućoj razini, za što je Stožer primio i brojne pohvale naših sugrađana.

-Organizacija ovakvog punkta je vrlo zahtjevna  i trajala je desetak dana kako bi sve proteklo u najboljem redu. Uključeno je preko 30 ljudi, svi obavljaju svoj posao na najbolji način i naši sugrađani prolaze proceduru cijepljenja bez stresa i najvažnije, bez dugotrajnog čekanja.  Zahvaljujem svim sudionicima koji su sudjelovali u organizaciji te zdravstvenim djelatnicima koji su pripremili naše sugrađane da dođu na cijepljenje u točnom terminu – kazao je načelnik Ljubić.

Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije Draženka Vadla dodala je kako je današnji punkt u Koprivnici najveći i najzahtjevniji dosad, no zahvaljujući dobroj pripremi  sve se odvijalo vrlo brzo i bez poteškoća.

Zahvaljujem svima koji sudjeluju u organizaciji, riječ je o vrlo opsežnom poslu, no dobro smo uigrani i nema čekanja bez obzira na ovolik broj ljudi. Među prvima smo u državi krenuli s organizacijom masovnog procjepljivanja i nastavit ćemo s ovakvom praksom. Ovo je svakako najbolji način, posebno u dijelu pozivanja i određivanja prioritetnih skupina za što su zaduženi liječnici obiteljske medicine koji najbolje poznaju svoje pacijente. Hvala i našim sugrađanima koji su se odazvali, očito je da ponovno vlada velik interes za cijepljenje. Svi koji dolaze na punkt informirani su da cijepimo AstraZenecom i nitko više ne pita kojim će se cjepivom cijepiti već samo razmišljaju da je nužno da se cijepe protiv bolesti COVID-19 i to je najvažnije istaknula je ravnateljica Vadla te napomenula kako je na području županije oko 9.000 osoba procijepljeno prvom dozom dok je drugu dozu cjepiva primilo 2.800 osoba.

U tijeku su pripreme za nastavak cijepljenja opće populacije u gradovima i općinama, a daljnja organizacija po punktovima ovisit će o dinamici zaprimanja cjepiva. Načelnik Ljubić završno je kazao kako će se sukladno količinama cjepiva te daljnjem procjepljivanju prioritetnih skupina razmotriti i procjepljivanja prosvjetnih djelatnika te djelatnika u velikim poslovnim subjektima.

Županijski Stožer poziva građane da se nastave prijavljivati kod svojih liječnika obiteljske medicine za cijepljenje koje je najučinkovitiji način borbe protiv koronavirusa te zahvaljuje svim zdravstvenim djelatnicima na požrtvovnosti i trudu koji ulažu u očuvanje zdravlja. Građani se pozivaju da i dalje budu odgovorni te da se pridržavaju svih preporučenih mjera kako bi se održala stabilna epidemiološka situacija na području županije.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!