U KKŽ nastavak i dalje u školskim klupama

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KOPRIVNICA – Koprivničko-križevačka županija je zajednički s ravnateljima škola kojima je osnivač raspravila o epidemiološkom stanju u školama  te u suglasnosti s predstavnicima škola donijela odluku da se nastava, zbog povoljne situacije i dalje održava kontaktno. Župan Darko Koren je na online sastanku kazao kako su epidemiološke prilike u školama i dalje dobre te kako, s obzirom da su na području županije samo dva nastavnika i pet učenika pozitivna na koronavirus, trenutno nema potrebe mijenjati postojeći model održavanja nastave.

-Željeli smo čuti vaše mišljenje i zajednički prokomentirati trenutno stanje u školama koje je s obzirom na vrlo malen broj zaraženih i dalje stabilno. Smatramo da ne treba mijenjati postojeći model kontaktne nastave te da se i dalje treba održavati uživo, posebno u tjednu pred nama imajući u vidu da predstoje uskršnji blagdani i proljetni odmor za učenike. U tom ćemo vremenu u osnovnim i srednjim školama pozorno pratiti razvoj situacije te u skladu s time donositi odgovarajuće mjere i preporuke, a sve u cilju zaštite zdravlja učenika, učitelja, nastavnika i ostalih djelatnika – istaknuo je župan te zahvalio ravnateljima na njihovom angažmanu, doprinosu i suradnji.

Ravnatelji su župana pojedinačno izvijestili o stanju u svakoj školi i iznijeli svoj stav oko modela nastave te je na kraju sastanka jednoglasno donijeta odluka da će se nastava i dalje održavati kontaktno u školi odnosno po modelu A.  Spomenimo na kraju kako sukladno Odluci o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2020./2021. proljetni odmor za učenike počinje 2. travnja 2021. godine i završava 9. travnja 2021. godine, s tim da nastava počinje 12. travnja 2021. godine.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!