Javni poziv Općine za kupnju prve nekretnine u tijeku!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKI GRĐEVAC – Mlade obitelji na području općine Veliki Grđevac i ove će se godine moći prijaviti na javni poziv kojim im općina nudi pomoć za kupnju prve vlastite nekretnine. Ovim i sličnim projektima mlade se nastoji zadržati na području Velikog Grđevca. Detalje o ovom projektu otkriva načelnik Tomislav Pavlečić.

– Odlučili smo nastaviti s ovom mjerom kako bi se sve mlade obitelji koje planiraju kupiti ili izgraditi vlastitu nekretninu mogle obratiti općini za pomoć pri kupnji, a usto nam je važno da mladi ostaju na području općine – navodi načelnik. Još se ne zna koji će se iznos za ovu namjenu ponuditi mladima ove godine.

– Dosad je to bio iznos od 15 tisuća kuna, vidjet ćemo hoćemo li ostati na tome ili ćemo ići na nekakvo povišenje. Prošle godine nam se javilo osam mladih obitelji koje su rješavale svoje stambeno pitanje po ovoj mjeri – ističe Pavlečić.

Načelnik vjeruje kako će se i ove godine javiti dosta obitelji, osobito s obzirom na dovršetak izgradnje novog dječjeg vrtića i jaslica čijim se produženim boravkom nastoji olakšati zaposlenim roditeljima mališana. (BB)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!