Županija je kroz 13 mjera osigurala pet milijuna kuna

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Unatoč koronakrizi koja je uzdrmala najveći dio gospodarstva, broj obrta u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji raste.

-Imamo gledano 28.02. prošle i ove godine još uvijek 26 obrtnika više. Vidimo trend koji dugo traje zatvaranja obrta, ali još se drži trend otvaranja obrta – navodi predsjednik obrtničke komore Bjelovarsko-bilogorske županije Goran Grgić.

U županiji ih je sada 1200 među kojima je i obrt Bjelovarčanina Ivice Ćurića koji se bavi proizvodnjom gumenih proizvoda i brtvila koje plasira diljem zemlje, ali i u Sloveniju, Italiju i Njemačku. Ćurić se bori od 1994., pa će, kaže, prebroditi i sadašnju pandemijsku situaciju.

Foto: BBŽ

-Borili smo se na tržištu, snalazili svakako, tražili poslove. Ova kriza nas je na početku dosta potresla, ali nismo odustajali. Ja sam se borio za posao kako bi zadržao djelatnike – kaže Ćurić koji ima četvero zaposlenih, a zaposlit će još dvoje.

Iako je obrtništvo najžilaviji dio gospodarstva i njemu je nužna potpora poput one županijske. Ćurić je koristio dvije bjelovarsko-bilogorske mjere – za izlaganje na sajmovima i za uređenje radione. Županija je ove godine svoje gospodarsko-obrtničke mjere i podebljala.

-Uz one mjere koje su uobičajene ćemo obzirom na ovu situaciju dati potpore i obrtnicima i tvrtkama koje su temeljem odluke Stožera civilne zaštite bile zatvorene za koronakrize – ističe župan Damir Bajs.

Županija ove godine ima 13 gospodarsko-obrtničkih potpora teških ukupno pet milijuna kuna.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!