Izmještanjem meteorološke stanice do dogradnje škole

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Potpisom ugovora o suradnji Bjelovarsko-bilogorske županije i Državnog hidrometeorološkog zavoda je prijeđena i posljednja prepreka za dogradnju Medicinske škole Bjelovar i realizaciju Regionalnog centra kompetentnosti. Da bi izgradnja mogla početi, prvo se s te čestice mora izmjestiti glavna meteorološka stanica.

-Meteorološke stanice trebaju imati određeni broj metara oko sebe čistog prostora kako bi mogle raditi različita mjerenja – tumači ravnateljica Medicinske škole Bjelovar Biljana Balenović.

Državni hidrometeorološki zavod je dao suglasnost za izdavanje građevinske dozvole, a županija je zauzvrat na sebe preuzela izmještanje meteorološke stanice.

-U suradnji s Ministarstvom obrane, s našom vojskom smo pronašli model prema kojem će stanici biti izmještena na državno zemljište kraj Lepirca – kaže župan Damir Bajs.

Županija će za to izdvojiti oko 600 tisuća kuna, ali upravo će to omogućiti provedbu projekta.

-Moći će početi gradnja koja će omogućiti da oko 400 učenika, profesori koji ovdje rade, ali i oni koji će ovdje dolaziti s obzirom na to da se radi o cjeloživotnom obrazovanju za sedam do osam županija imaju prikladan prostor za rad i učenje – ističe Bajs.

Dogradnja Medicinske škole Bjelovar i Regionalni centar kompetentnosti je projekt od 62 i pol milijuna kuna, a u tijeku je odabir izvođača radova.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!