Garešničko društvo će dobiti vlastiti prostor

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GAREŠNICA – Svoj vlastiti prostor će dobiti garešnička SKD Prosvjeta i to u nekadašnjoj školi, a sadašnjem domu u Rogoži s čijem se proširenjem krenulo. Ondje će se urediti prostor za nošnje, etno-soba, knjižnica, ali i prostor za probe i nastupe. Sve to je tom garešničkom društvu i više nego potrebno jer sada su raštrkani na nekoliko lokacija.

-Nošnje smo recimo držali u mjesnom domu u Vukovju, a probe održavamo u Rogoži. To nije daleko, ali kada trebaš nešto na probi moraš ići u drugo mjesto po nošnju. Radnu sobu i knjižnicu uopće nemamo – kaže predsjednik Prosvjete Zoran Blanuša.

Sada bi se to trebalo promijeniti. Kako to obično biva projekt je ispao kompliciraniji i skuplji nego što su očekivali, ali Blanuša vjeruje da će malo po malo uspjeti doći do željenog cilja.

-Kada je projekt napravljen nije ispao onako kako smo mi zamišljali. Ispala je puno veća kvadratura tako da će nam i izdaci biti puno veći. Nadamo se da ćemo ove godine to staviti pod krov, a iduće možda i urediti unutra da se može koristiti – navodi Blanuša.

Uređenje doma u Rogoži je vrijedno 1,7 milijuna kuna. Financira ga dijelom Srpsko narodno vijeće, a dijelom se u Prosvjeti nadaju pomoći Bjelovarsko-bilogorske županije i donacijama, dok je potrebnu dokumentaciju isfinancirao Grad Garešnica. Kada se uredi, vrata doma u Rogoži će biti otvorena svima kojima će trebati, a ne samo članovima garešničke Prosvjete.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!