Za izgradnju mrtvačnica Općini 150 tisuća kuna

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ZRINSKI TOPOLOVAC – Među Gradovima i Općinama u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji s kojima je ministrica Ministarstva regionalnog razvoja Nataša Tramišak potpisala ugovor iz Programa podrške regionalnog razvoju, održivog razvoja lokalne zajednice te podrške brdsko planinskim područjima našla se i Općina Zrinski Topolovac.

– Ministarstvo nam je pomoglo sufinancirati izgradnju mrtvačnice u općini Zrinski Topolovac, konkretno na našem mjesnom groblju. Radi se o projektu koji smo prijavljivali više puta, no bezuspješno. Sada su nam sredstava odobrena što znači da možemo krenuti s izgradnjom – rekla je načelnica Jasna Mikles Horvat.

Na mali proračun Općine, dodaje načelnica, takva pomoć Ministarstva puno znači.

– Jasno da nam pomoć, na naš mali proračun, puno znači. Puno je potreba izgradnje komunalne infrastrukture tako da smo projekt izgradnje mrtvačnice morali razdijeliti. Prva faza vrijedna 400 tisuća kuna kreće na proljeće, od Ministarstva nam je odobreno 150 tisuća – kaže Mikles Horvat.

Suradnja s Ministarstvom regionalnog razvoja, kaže Mikles Horvat, odlična je. Na svakom natječaju gdje se Općina s ispunjenim uvjetima mogla prijaviti, sredstva su od strane Ministarstva odobrena što, napominje, nije uvijek slučaj i s drugim Ministarstvima. Uredno odobren novac ne znači samo Općini, već i svim mještanima Zrinskog Topolovca. (D. Aleksić)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!