Asfalt je u maleno moslavačko selo privukao nove stanovnike

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

IVANSKA – Dvadeset godina su mještani Samarice čekali na ispunjenje obećanja o asfaltiranoj cesti. Dovršetkom dva i pol kilometra duge dionice kroz njihovo naselje u što je uloženo dva milijuna i 600 tisuća kuna obećanje je konačno i realizirano. Dionica u Samarici je inače dio poteza Donja Petrička-Babinac-Gornja Petrička-Samarica čije je asfaltiranja financirala Županijska uprava za ceste.

-To je inače jedna od najdužih dionica koja se zbog toga radila niz godina i to je jedna od najskupljih dionica od gotovo milijun eura – podsjetio je Bajs.

Načelnik Ivanske Željko Mavrin se nada da će sada i Samarica, naselje koje je od pedesetih godina suočeno s iseljavanjem, biti poželjnije mjesto za život. Sada, ističe, više nije problem doći do županijskog središta.

-Sada je nova cesta, više se automobili neće razbijati, brzo se može doći do Bjelovara. Nije više problem ako netko radi u Bjelovaru doći živjeti na selo u Samaricu. Mislim da je ovdje lijepo živjeti, da je mirno – kaže Mavrin.

S općinskim načelnikom se slaže i mještanin Samarice Žarko Vugrić kojeg veseli što je osnovna infrastuktura – vodovod, a sada i asfalt polučila rezultate.

-Već su tri kuće prodane. Čim se asfalt krenuo raditi su dvije kuće kupljene, a sada još jedna. Jedna mlada obitelj se doselila, a sada se još jedna mlada obitelj s malom djecom vraća u Samaricu – ponosno priča Vugrić.

Veseli Vugrića što će čuti više dječjeg smijeha, a kako bi Samarica ponudila više sadržaja Općina Ivanska ondje uređuje društveni dom, a u planu je i dječje igralište.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!