U potresu oštećena područna škola dobit će temeljitu obnovu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ŠANDROVAC – Ulaganja u školstvo i dalje nastavlja Bjelovarsko-bilogorska županija. Na red za presvlačenje u novo ruho tako je došla Područna škola Šandrovac koja je ujedno 49. školski objekt na području županije za koji je potpisan ugovor s izvođačem radova. Radovi obuhvaćaju izolaciju vanjskih zidova, podova i stropova, postavljanje nove vanjske ovojnice te rekonstrukciju rasvjete i grijanja. Inače, zbog potresa koji je oštetio zgradu, Županija će u dogovoru sa SAFU-om dogovoriti potpisivanje aneksa ugovora koji će uključivati i sanaciju šteta nastalih u potresu. Projekt je ukupno vrijedan milijun i 400 tisuća kuna.

– Unazad nekoliko godina PŠ Šandrovac pohađalo je oko 25 učenika. Posebno nas veseli da će u idućoj školskoj godini škola zabilježiti porast broja učenika te će ih sveukupno biti 30. Suradnja Osnovne škole Veliko Trojstvo i BBŽ je na zavidnoj razini u svim segmentima našeg rada te vjerujem da će se ovaj pozitivan trend naše suradnje nastaviti i dalje – rekla je ravnateljica OŠ Veliko Trojstvo Sanja Vranješević.

Obnovom škole istovremeno se ulaže i u kvalitetno obrazovanje čime će se djeci pružiti prilika da napreduju, poručila je učiteljica Dunja Kramarić dodavši da će novi izgled škole učenicima i djelatnicima omogućiti i ugodniji te sigurniji boravak u školi. Nakon završenih navedenih radova, BBŽ će školu opremiti i novim namještajem.



Da se radi o velikom i hvalevrijednom projektu, potvrdio je i načelnik Šandrovca Josip Dekalić. – Vjerujem da će projekt energetske obnove PŠ Šandrovac pridonijeti tome da ljudi dođu živjeti u naš kraj – kaže načelnik.

Župan Damir Bajs za obilaska je podsjetio da će BBŽ uložiti preko 250 milijuna kuna u školstvo. – Cilj koji smo si zadali najambiciozniji je u cijeloj Hrvatskoj, a to je da 90 posto učenika naših osnovnih i gotovo svih srednjih škola ide u nove ili novoobnovljene zgrade. Mislim da smo potpisom ovog ugovora korak bliže tom cilju i čini mi se da ćemo uspjeti to bez problema napraviti – zaključio je Bajs. 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!