Uz pomoć MRR Čazma uređuje multifunkcionalni prostor

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ČAZMA – U Čazmi se nastavlja uređenje zgrada udruga i to jednim dijelom zahvaljujući Ministarstvu regionalnog razvoja s kojim je gradonačelnik Dinko Pirak prošlog tjedna potpisao ugovor. U uređenu zgradu bit će smještene udruge proizašle iz Domovinskog rata te djeca s teškoćama u razvoju. Bit će to jedan multifunkcionalni prostor, kaže Pirak.

– Moram naglasiti da smo i u prošloj godini također dobili potporu Ministarstva regionalnog razvoja u iznosu od 200 tisuća kuna. Ove godine dobili smo isti iznos. Ukupni troškovi cijele investicije su otprilike milijun i 300 tisuća kuna. Ono što ne financira Ministarstvo, financiramo sami iz Gradskog proračuna i to onaj veći dio. No, svaka pomoć, pa i ova od Ministarstva je dobro došla – kaže Pirak.

Očekuje gradonačelnik da će se sukladno financijama ove godine i dovršiti radovi u zgradi.

– Zgrada je uređena izvana, dakle krov i fasada su postavljeni. Unutrašnjost je odrađena djelomično, no ove godine ćemo to riješiti u potpunosti s obzirom na to da se ove godine obilježava 30 godina od početka Domovinskog rata pa i tako želimo dati doprinos čazmanskoj postrojbi, bile one policijske ili vojne – poručuje Pirak.

Ponavlja Pirak da je svaka pomoć dobro došla pa je zato suradnjom Grada i Ministarstva zadovoljan, a budući da Ministarstvo koordinira i europske fondove, pomoć pristiže i s te strane, zaključuje čazmanski gradonačelnik.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!